• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Доц. д-р Лъчезар Танчев, дм

Доц. д-р Лъчезар Танчев, дм

Акушер – гинеколог Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда
  • Адрес :
    бул.“Никола Въпцаров“51Б, София 1407

Обща информация

Доц. д-р Танчев концентрира професионалните си интереси в областта на минимално инвазивната хирургия (роботизирана, лапароскопска и хистероскопска), онкогинекологията и урогинекологията.

Защитава дисертация на тема: Лапароскопска и роботизирана анатомия на малък таз при онкогинекологични операции в Медицински университет – Плевен, където последователно е докторант, асистент, главен асистент и началник на Отделение по Онкогинекология.

Доц. д-р Танчев  е член на екипа въвел роботизираната хирургия в България през 2008 г. в Медицински Университет – Плевен, където работи до 2017 г., когато става част от екипа на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, при старирането на роботизираната програма в болницата. Преминава сертификационни курсове по роботизирана хирургия в Страсбург, Франция и Истанбул, Турция, както за асистент до пациента, така и за конзолен хирург. Има квалификационни курсове по лапароскопия, хистероскопия, колпоскопия, ехографска диагностика, оперативна урогинекология (Дрезден и Aйхщет, Германия; Виена, Австрия). Участва многократно като лектор в курсове за следдипломна квалификация по лапароскопска хирургия, българоезично и англоезично обучение по акушерство и гинекология на студенти по медицина.

Доц. д-р Танчев  има над 60 публикации в български и чуждестранни научни списания и над 70 доклада от конгреси и конференции (България, САЩ, Турция, Румъния, Гърция, Германия). Член е на национални и международни професионални дружества (БААГ, БАОГ, БАМИГХ, SERGS, SLS, SEERSS). Владее английски, немски и румънски и ползва испански, френски и руски език.

Здравейте, как можем да Ви помогнем?