• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
 • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Клиника Sky Dental

Клиника Sky Dental

Контакти

 • ул. „Златен рог“ 16А, 6 ет., офис 8
  София, 1407
  България
 • skyklinik@gmail.com
 • +359 2 437 3685
 • http://www.skydental.bg/
 • Понеделник до петък: 9:00 - 19:00
  Събота: 9:00 - 18:00
* безплатно

Обща информация

Скай Дентал Клиник е клиника с традиции в областта на денталната медицина. Ние се гордеем с нашата работа като екип – клиника и лаборатория – стремейки се да задоволим най-високите изисквания на нашите пациенти.

Нашата клиника предлага пълен набор от дентални услуги като хирургия, имплантология, естетична дентална медицина, ортодонтия, детска дентална медицина.

С цел удобство за нас и нашите пациенти, обединихме клиника, лаборатория и рентген на един адрес.

Ние можем да помогнем

Услуги

Имплантология

Денталният имплант замества корена на изгубен зъб или зъби. Той се изработва от 99% чист титан, който е инертен метал и не се разсейва или взаимодейства с организма на пацинета. Предимството на титанът е в неговата биологична поносимост, която позволява на костта да се свърже с него изключително здраво. Процедурата по поставяне на имплант е рутинна манипулация със доказан ефект. След поставянето е необходим кратък период за свързване с костта, а в някой случаи имплантът се поставя веднага след ваденето на зъб като в същото посещение върху него се поставя и корона. Така се увеличава максимално комфортът за пациента и се съкращава драматично времето за лечение с импланти.

Денталните импланти подобряват качеството ви на живот защото:

 • заместват изгубени зъби без да се налага да се изпиляват съседните за мост
 • спомагат за създаването на една красива и хармонична усмивка
 • запазват нивото на костта след като интегрират в нея
 • може да се поставят протези върху импланти

Избелване

Избелването на зъбите е безвредна процедура, провеждаща се в домашни или клинични условия, или комбинирано. Домашното избелване е по-популярно сред пациентите и се провежда със специални меки прозрачни шини, индивидуално изработени за пациента, които пациентът сам поставя върху зъбите си. Ефектът е доказан, а когато се избягват или поне редуцират пигментиращите храни и напитки по време на избелването, ефектът е още по-изразен.

Съвременната концепция, наложена в денталната медицина е, че за най-добри резултати избелването се провежда комбинирано, като се започва със стартираща процедура в клиниката с лазер, след която пациентът продължава да избелва вкъщи с шини. Избелването може и често се прилага като допълнение за подобряване свежестта и блясъка на усмивката в комбинация и с порцеланови фасети.

Пародонтология и орална хигиена

Зачервяването на венците и кървенето по време на миене на зъбите са първите признаци на пародонталното възпаление, което е съпроводено с наличие на плака и зъбен камък.
В такива случаи, пациентът се подлага на професионална орална хигиена, при която се отстранява натрупаната плака и зъбен камък. В резултат на което възпалението на венците (гингивит) стихва и настъпва оздравителен процес. Ако обаче гингивитът не се лекува, той може да прерастне в пародонтит, който се характеризира с отдръпване на венците, загуба на кост, евентуално разклащане, а понякога дори и загуба на зъби. В такива случаи се предприема лечение, включващо стандартното почистване и почистване на съществуващите джобове, а в редки случаи може да се наложи и ограничена хирургична намеса – т. нар. открит кюретаж. След завършване на лечението се преминава към поддържаща терапия, целяща да предотврати ново възпаление с последваща загубата на кост.

Когато има отдръпване на венеца и оголване на корена в областта на шийката поради травматично четкане или неблагоприятна позиция на зъб или група зъби, то тогава може да се добави малко мека тъкан в този район, за да се покрие оголването в шийката. По този начин се тушира евентуална чувствителност при консумацията на топли или студени храни и напитки, както и допълнително отдръпване на венеца в бъдеще.

Протетика

Металокерамични корони

Популярен метод за възстановяване на отчупени, умъртвени и силно разрушени зъби. Представлява метално кепе върху което се изпича керамика. Предимство е здравината, а недостатъците са тъмно оцветяване на венеца, по-инвазивно изпиляване на зъба и възможно е отчупване на керамиката от металното кепе.

Изцяло керамични корони

 1. Прес-керамика – най-популярният метод за възстановяване на отчупени, умъртвени и силно разрушени зъби. Представлява монолитна керамична корона, високо естетична и се отличава с изключителна здравина и минимално изпиляване на зъба.
 2. Цирконий – популярен начин за възстановяване, като това е най-здравата корона, естетична, но индицирана само за задни зъби.

Керамични фасети

Фасетите са елегантен и същевременно щадящ начин да подобрите визията на усмивката си с минимално изпиляване на зъбите. Те представляват тънки керамични плочки или люспи, които се залепват върху предната повърхност на зъбите, като променят трайно тяхната форма, цвят и пропорции. След циментирането си фасетиите са толкова здрави, колкото и естествените зъби и изискват същите грижи като тях.

Фасетите са решения на проблеми в областта на усмивката, като отчупвания, разстояние между зъбите, леки изкривявания, оцветяване, лоша подредба, кариеси и др.

Композитен бондинг

Бондингът е процедура, при която се възстановяват предните зъби, чрез директно нанасяне на фотокомпозит от денталният лекар. Приложим е когато има изтрити или силно разрушени зъби във фронта, отчупвания, за затваряне на пространства между зъбите и за корекция на цвят, форма и пропорции.

Бондингът е реална алтернатива на керамичните фасети, тъй като методът е по минимално-инвазивен (няма изпиляване), манипулацията е безболезнена и се извършва в рамките на няколко посещения.

Детска стоматология

Ние предлагаме лечение на детски кариеси, пулпити и периодонтити по съвременни технологии с научна база и доказан ефект, както и ортодонтско лечение за деца. При невъзможност от спасяване на млечен зъб се налага неговото премахване и поставяне на местопазител за да може постоянният зъб да пробие на правилното място и посока.

Ендодонтия

В хода на денталното лечение, понякога се налага да се умъртви даден зъб, поради голям кариес, който е достигнал до нерва и го е възпалил, като се обработят, почистят и запълнят неговите канали. В други случаи, лекувани зъби, показващи признаци на съществуваща инфекция се налага да се прелекуват. Независимо от случая, важно e лечението на каналите да се направи прецизно, всички съществуващи канали да бъдат открити, обработени и запълнени докрай, за да се осигури дълъг живот на лекувания зъб. При ситуации които затрудняват почистването и обработката на кореновите канали се използва специализиран дентален микроскоп.

Ортодонтия

Ортодонтията се занимава с правилното развитие на лицевия скелет, челюстите и подреждането на зъбите в зъбната дъга.

При деца това се постига чрез апаратчета, а на по-късен етап ако има нужда и от брекети.
Апаратчетата разширяват челюстите, а брекетите подреждат зъбите във вече разширените челюсти. Тази комбинация дава максимално дълготраен, естетичен и функционален ефект и повишава трайно качеството на живот на вашето дете.

За възрастни се използват най-често както брекети, така и невидими прозрачни шини.
Брекетите са метални или керамични плочки, които се залепят временно и служат, за да подредят зъбите в правилната им позиция. Прозрачните шини са друг много популярен и предпочитан начин за подреждане на зъбите, но те имат свойте тесни индикации.

Профилактика

Профилактичните посещения са единственият сигурен начин за здрави венци и зъби, а оттам и здрава и блестяща усмивка.

За вашите деца, профилактиката включва :

 1. Преглед на съзъбието за кариеси и/или ортодонтски деформации
 2. Почистване със сода, четка и паста
 3. Флуорна профилактика – заздравяване на временните и постоянни зъби
 4. Силанизиране – превенция на кариеса

Какво включва и на какъв период от време се извършва профилактично посещение за възрастни:

 1. Обучение за индивидуална орална хигиена и как да изберем подходящите средства за орална хигиена – конец, четка, паста, вода за уста.
 2. Професионално почистване на зъбния камък и плака със ултразвук и ръчни инструменти, полиране със сода, премахваща петна от цигари, кафе, чай, червено вино и др., и накрая четка и паста.
 3. Нужда от допълнителни посещения за почистване при пациенти с подвенечен зъбен камък.
 4. Периодични прегледи на всеки 6 месеца за здрави индивиди.
 5. Периодични прегледи на всеки 3-4 месеца за пациенти с пародонтит.
 6. Почистването е задължително преди хирургични интервенции, с цел минимализиране риска от усложнения.

Галерия

Здравейте, как можем да Ви помогнем?