• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Превенция чрез прием на витамин Д през пролетта и подготовка за предстоящото лято?

💡Съвети & Решения |Превенция чрез прием на витамин Д през пролетта и подготовка за предстоящото лято?

През месеците април-май организма ни се пренастройва, необходимо е да го подпомогнем точно в този сезон на преход и промяна. Приема на витамин Д е важен за да подсилим имунитета и да подготвим организма за предстоящото лято.

Включете в профилактична  ви програма проверка на витамин Д, без значение от вашата възраст и пол, може да добавите и измерване на костна плътност за пациенти над 45 години, особено при жените в пременопауза.

🚩 Съвети | Ако усетите зачестяване на така наречената пролетна умора, болки в мускулите при възрастни пациенти, при вече установена остеопения – намалена костна плътност или остеопороза включете приема на витамин Д във вашия прием на добавки за подсилване на организма .

Дневните дози на витамин Д, от които се нуждаем, се различават според възрастта. При бебета до 1 година са необходими 400 IU дневно. При по-големите деца и възрастни са  нужни 600 IU.

При установени дефицити на витамин Д, както и различни болестни състояния, като остеопороза, рахит и др., дозите се различават и са по-високи. Добре е в тези случаи пациентите да се посъветват с лекар специалист.

🎯 Решения | Витамин Д може да бъде приет под формата на таблетки, капсули или перорални капки. Особено лесен е приема му в течна форма във вид на капки. Една капка съдържа точно определено количество от витамина приблизително 500 IU Витамин Д3. Такъв е Витамин Д3 АБР 500 IU перорални капки разтвор, 10 ml.Хранителна добавка, която съдържа витамин D3 (Холекалциферол). Продуктът е безопасен и е подходящ за продължителна употреба от възрастни и деца.

 ✨ Може да се възползвате от  промо код IHEALTH5% в онлайн аптека Epharma.bg и промо код IHEALTH5 в онлайн аптека OZONE.bg за всички артикули извън месечни промоции и вземете Vitamin D3 ABR 500 IU oral drops, solution 10 ml с 5% отстъпка

* Витамин Д3 АБР 500 IU перорални капки разтвор, 10 ml е хранителна добавка, която съдържа витамин D3 (Холекалциферол). Допринася за:

  • Заздравяване на костите и зъбите и намаляване на загуба на костна маса.
  • Поддържане на нормална функция на мускулите.
  • Укрепване на имунната система.
  • Понижаване на риска от настъпване на сърдечно-съдови заболявания или усложнения при такива заболявания
  • Превенция на диабет тип 2 паради намаляване на инсулиновата резистентност.
  • Поддържане на нормална функция на кожата при лечение на кожни заболявания като псориазис
  • Превенция на неврологични разстройства като болест на Алцхаймер, Паркинсон или аутизъм.

**Не забравяйте, че консултацията с медицински специалист е от съществено значение за точна диагноза и подходящо лечение.

 

Здравейте, как можем да Ви помогнем?