• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Обостря ли се през зимата сухотата в очите?

💡Съвети & Решения | Обостря ли се през зимата сухотата в очите? Кои фактори, могат допълнително да повлияят?

 При пациенти, диагностицирани със сухо око, зимата обостря симптомите. Допълнителни фактори като ежедневната работа пред компютър, затворени помещения, отопляващи се с климатици, носенето на контактни лещи и натоварването на очите, утежняват състоянието.

🚩Съвети | Какво да предприемем, ако се сблъскаме с този проблем през студените месеци?

 Очите ни се натоварват ежедневно, особено през зимата, затова трябва преди всичко да ги предпазим. Важно е да се избягва среда с тютюнев дим, прекомерна употреба на електронни устройства и четене на слаба изкуствена светлина. Пълноценното хранене с богати на витамин А храни и хидратацията са от съществено значение за здравето на организма и очите. При нужда да се използват овлажняващи капки за очи. Когато сме навън е препоръчително да се носят слънчеви очила с UV фактор.

🎯 Решения | Облекчаване на симптомите и раздразнението в очите

При установена диагноза сухо око, е важна ежедневната употреба на капки за очи, изкуствени сълзи, препоръчително без консерванти, особено през зимния сезон. Те овлажняват очната повърхност и подпомагат зрителните функции като облекчават симптомите на зачервяване, дразнене и чувство за ,,прах‘‘ в очите, подобряват комфорта при работа и натоварване.

Капките Кристъл Вижън Комфорт съдържат: Декспантенол 1% ( провитамин В5), Натриев хиалуронат 0.2% и са подходящи за продължителна употреба. Не съдържат консерванти и няма противопоказания от страна на общото състояние за употребата им. Могат да се използват ежедневно за облекчаване на симптомите на сухо око.

✨ Може да се възползвате от  промо код IHEALTH5% в онлайн аптека Epharma.bg и промо код IHEALTH5 в онлайн аптека OZONE.bg за всички артикули извън месечни промоции и вземете Кристал Вижън Комфорт с 5% отстъпка.✨

*Подходящи за дълготрайно използване. При пациенти носещи контактни лещи. Съдържа натриев хиалуронат 0,2%. Преди употреба прочетете листовката.

**Не забравяйте, че консултацията с медицински специалист е от съществено значение за точна диагноза и подходящо лечение.

 

Здравейте, как можем да Ви помогнем?