• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Октомври е месец на рака на гърдата

Месец Октомври е посветен на борбата с рака на гърдата. Провеждат се различни инициативи в цял свят, които целят да привлекат вниманието на обществото към това социално-значимо заболяване. Целта е една – да информират все повече жени към важността на навременните профилактични прегледи. Не рядко се споделят и лични истории на пациенти, преминали през това заболяване, които искат да мотивират жените да не пропускат профилактиката, защото ракът на гърдата е лечим, когато е диагностициран навреме.

Всяка година в България от рак на гърда заболяват над 3500 жени. Статистиката показва, че всяка осма жена в България е диагностицирана с рак на гърдата. В световен мащаб над 2,3 мил. жени са тази диагноза. Важно е да се знае, че рак на гърдата има и при мъжете, макар и по-рядко. Най-честите симптоми са: наличието на твърда бучка в гърдата, чести малки отоци, видима промяна в размера и/или формата на гърдата, измененията на кожата, промени в зърното, отделяне на секрет от зърната, отоци под мишницата с малки бучки.

Профилактиката е най-добрия начин за диагностициране на рак на гърда в ранен стадии. Тази година i-Health, заедно със своите партньори, ще подкрепя Световния месец за борба с рак на гърдата, като ще предостави безплатни профилактични прегледи през целия месец октомври.

Отговорност е на всеки един от нас – да проследява своето здраве  и да се грижи за него! Подкрепете кампанията като напомните на любима за вас жена да направи своето профилактично изследване.  Нека не само през този месец да се сещаме за един от най-разпространените видове рак.

По случай Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври,  Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост предоставя 15% отстъпка на всички образни изследвания на гърди – стандартна и 3D мамография, ехографско изследване и ядрено магнитен резонанс на млечни жлези. Пациентите могат да планират своя преглед на *5544 с опция Младост.

 

Здравейте, как можем да Ви помогнем?