• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Как да се справим със симптомите на сухото око?

💡Съвети & Решения | Как да се справим със симптомите на сухото око?

Работата с компютър, прекаленото използване на дигитални смарт устройства като телефони, таблети, най-често водят до проблем с очите и така наречената сухота в очите. Парене в окото и чувствителност към светлина са най-честите симптоми, но може да се срещнат и други като умора на очите, раздразнение на очите в следствие на продължително носене на контактни лещи. Ако усетите някои от изброените симптоми, е време да вземете мерки.

🚩Съвети | Пациенти с установен проблем сухота в очите

Когато имате раздразнение и сухота в очите, е важно да потърсите медицинска помощ от офталмолог (очен лекар). Предприемането на мерки е от ключово значение, особено при пациенти, които се сблъскват с този проблем за първи път. Лекарят ще ви предостави подходящо лечение и съвети за облекчаване на болката.

При диагностицирани пациенти със синдром на сухото око е необходимо да спазват лечението,  както и да следват препоръките на своя лекар. Това включва използването на подходящи медикаменти, които могат да включват различни групи лекарства, изкуствени сълзи, овлажняващи капки за очи. Редовното прилагане на предписаното лечение ще Ви помогне да контролирате симптомите на сухото око и да подобрите раздразнението на очите.

🎯 Решения | Облекчаване на симптомите и раздразнението в очите

За намаляване на раздразненията и сухотата в очите, използвайте изкуствената сълза Кристал Вижън Комфорт. Тези овлажняващи капки за очи съдържат декспантенол 1% (провитамин В5), бързо и ефективно овлажняват очната повърхност и осигуряват продължително облекчение. Не съдържат консервант и фосфати. Могат да се използват при носене на контактни лещи.

✨Възползвайте се от промо код IHEALTH5% в онлайн аптека Epharma.bg и вземете Кристал Вижън Комфорт с 5% отстъпка. ✨

*Подходящи за дълготрайно използване. При пациенти носещи контактни лещи. Съдържа натриев хиалуронат 0,2%. Преди употреба прочетете листовката.

**Не забравяйте, че консултацията с медицински специалист е от съществено значение за точна диагноза и подходящо лечение.

 

 

Здравейте, как можем да Ви помогнем?