• бул. „Симеоновско шосе“ 45, София, България
  • +359 89 453 1553

Вашият надежден партньор

в България

Лично отношение

Квалифициран персонал

Качество & гъвкавост

Доволни клиенти
+359 89 453 1553

Зъбни протези, изработка, видове и поддръжка

💡Съвети & Решения | Какво представляват зъбните протези?

Зъбните протези, са медицинско изделие, което се изработва индивидуално за всеки пациент от регламентирана зъботехническа лаборатория и зъботехник.  Те са заместващи конструкции на липсващи зъби или когато липсват всички зъби – цялостно възтановяване на дадената челюст (горна или долна). За повече информация се свържете с вашия лекуващ зъболекар.

 🚩Съвети | Пациенти с необходимост от изработка на частична или тотална протеза

Когато имате липсващи зъби и необходимост от изработка на частична или тотална протеза трябва да се обърнете към вашия лекуващ зъболекар. Той ще ви посъветва каква протеза е необходимо да се изработи в денталната лаборатория спрямо вашите индивидуални нужди.  След уточняване каква протеза ще се изработи се взима отпечатък и се предоставя за производство в денталната лаборатория. Процесът преминава през няколко етапа и проби, като зъболекаря заедно със зъботехника работят в екип.

🎯 Решения | Адаптация след изработка на протези и поддръжка

 Адаптацията към протезните конструкции преминава през изработване на нови рефлекси и възприемане на новия обект от страна на пациента.

При първото поставяне на протезата тя се възприема като необичаен дразнител, тъй като със своя обем предизвиква редица усещания и дразни различни рецептори в устната кухина. При някои пациенти може да се появи например увеличено слюноотделяне.

Може да се появи усещане за гадене  поради това, че протезите намаляват обема свободно пространство в устната кухина и променят съотношението между небцето, езика, бузите и пода на устната кухина. За повече информация и разяснение е добре да се посъветвате с вашия лекуващ зъболекар.

 Пациентът е необходимо да почиства свойте протези редовно, тъй като те са чужди тела в устната кухина. Те също като нормалните зъби задържат зъбна плака и храна. Протезите трябва да се мият всяка вечер с четка и вода. Не се използва паста за зъби, защото в нея може да има абразивни вещества, които могат да надраскат пластмасата на протезата. Вместо паста за зъби може да се използва сапун. След като е измита протезата, е необходимо да се съхранява  в чаша с вода за през нощта.

*Протезата може да се дезинфекцира с помощта на таблетки за дезинфекция. **Протезите не трябва да се оставят на сухо, защото пласмасата се разрушава при изсушаване.

***Протезите трябва да се подържат ежедневно особено когато се използват лепила за протези.

✨Възползвайте се от промо код IHEALTH5%  само през месец Септември и Октомври 2023 година за изработка на протези като се обадите на телефон за пациенти +359 89 453 1553. Ние ще ви запишем час при доверен зъболекар и след това изработка на протеза в собствена лаборатория Дентал лаб М.М.

✨Възползвайте се от промо код IHEALTH5% през онлайн аптека  https://epharma.bg/ при поръчка на продукти за устна хигиена Корега

Здравейте, как можем да Ви помогнем?